הקינוח של פסח: מתאבן עסיס פירות אקזוטי בקציפת שמנת חמצמצה וגרנולה פסחית

    רייצ'ל רייך 6 Comment on הקינוח של פסח: מתאבן עסיס פירות אקזוטי בקציפת שמנת חמצמצה וגרנולה פסחית

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רייצ'ל רייך, מחברת הספר החדש 'סוד הגן' – סלטים ופתיחים מנצחים לכל ארוחה, מגישה מתאבן אביבי רענן ועשיר של פירות אקזוטיים והדרים עם תערובת של גרנולה פסחית נפלאה, ברוטב שמנת חמצמצה ומעודנת. היצירתיות בפסח מפתיעה עם גרנולה עדכנית. התחליף כך נראה, עולה על המקור.

    סיווג: חלבי
    זמן הכנה: 30 דקות
    קושי: קל

    רכיבים:
    3 קיווי בשלים
    1 תפוח "גרנד" ירוק
    1 תפוח אדום מתוק
    3 אגסים
    2 תפוזים
    2 בננות

    לשמנת:
    1 גביע שמנת חמוצה
    1 כפית תמצית וניל
    1 כף מיץ מלימון טרי
    3 כפות דבש

    לגרנולה:
    1/4 כוס סוכר
    5 כפות שמן
    1 כפית דבש
    1/2 כוס שברי שקדים קלופים
    1/2 כוס שברי אגוזי מלך
    1/2 כוס חמוציות מיובשות
    1/2 כוס צימוקים בהירים
    6 תמרים מיובשים

    אופן ההכנה:
    נשטוף היטב את התפוחים והאגסים ונחתוך לקוביות גדולות.
    נקלף את התפוזים, נפריד בעדינות לפלחים ונחתוך לקוביות.
    את הקיווי והבננות נקלף ונחתוך לחצאי פרוסות .
    את השמנת נעביר לכלי עמוק, נוסיף את הוניל, מיץ הלימון והדבש ונערבב היטב בבלנד יד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
    כעת נעבור להכנת הגרנולה: במחבת בלי שמן על להבה נמוכה, נקלה את שברי השקדים והאגוזים תוך כדי ערבוב. כשהם מזהיבים נוריד מהאש ונצנן.
    נקצוץ את התמרים לחתיכות קטנות.
    בסיר קטן נרתיח את הסוכר והשמן למשך 10 דקות על להבה בינונית. מיד כשגרגירי הסוכר נמסים והופכים לנוזל נוסיף את השקדים, האגוזים, הצימוקים, החמוציות, חתיכות התמרים וכפית הדבש ונערבב יחד.
    נוריד מהאש ונצנן את הגרנולה על ידי שטיחתה על נייר אפיה לייבוש למספר שעות.
    נקפיד להפריד בין הרכיבים כדי למנוע את הפיכתם לגושים.
    סמוך להגשה ניצוק את תערובת הפירות לכלי חגיגי מרכזי או אישי. נוסיף את קציפת השמנת ומעלייה חופן נדיב של גרנולה טרייה.
    נוכל להכין כמות גדולה יותר של גרנולה ולהנות ממנה במשך כל ימי החג!
    טיפ: אם השקדים אינם קלופים נשרה אותם למספר דקות במים רותחים, כך הקילוף יעשה בקלי קלות.

    הדמיה ספר3

    'סוד הגן', הוא ספר קולינרי מקצועי סביב סלטים ופתיחים מסוגננים לכל אירוח. הספר המהודר יצא לאור בפורמט אלבומי ומכיל נבחרת של מתכונים מלאים בעושר ירק ופרי ונמכר ברשת 'אור החיים' ובחנויות הספרים המובילות



    6 תגובות

    מיין תגובות
    1. 6

      מממממממממממממ…..
      נראה טובבב

      שמעתי את הפרסום שלה אצלכם, נשמעת מקצועית ברמה!!!!
      אני רצה לקנות את הספר לחמותי, היא תפורה לדברים האלה…
      כמה עולה? מישו יודע?

    2. 5

      נראה מעדן אמיתי.
      כל הכבוד לך

    3. 4

      זה ספר אלוף!! ראיתי אותו ב'אור החיים'
      הוא מרשים וערוך ברמה
      רכשתי אחד, אני חושבת לרכוש נוסף
      מומלץץץץ

    4. 3

      אין זה ספר אלוף!!!!!! יש לנו 2 אחד לחמץ ואחד לפסח, רק לקרוא את המלל מאחורי כל מתכון זה שווה הכנתי כבר כמה סלטים ויצא פשוט טעיםםםםם!!!!

    5. 2

      ספר מדהים, ערוך מקצועי
      ממולץ לכל אחת!

    6. 1

      שלום.
      אני מבקשת לדעת האם לרייצל יש עוד ספרים פרט לספר "סוד הגן".
      אני מעוניינת לקנות עוד ספרים שלה.
      אשמח לתשובה מהירה במייל, כי זאת צריכה להיות מתנה ל טו בשבט.
      תודה רבה.